Bread and Pizza making class

Bread is what has sustained mankind for thousands of years and still the most common food on our tables everyday. In Barbialla Nuova we honor the tradition of bread baking with very special bread baking classes, during which we prepare sourdough bread (and often also english muffins and pizza) and bake it in our wood fired oven. It is a fascinating process that results in delicious, highly digestible bread, and we usually have a pizza together half way through!

Thanks to Grace, Christopher and little Flo for sharing a great bread baking class and their pictures!


Da millenni, il pane è una delle basi dell'alimentazione umana e ancora oggi è uno dei cibi più comuni sulle nostre tavole. A Barbialla Nuova onoriamo la tradizione della panificazione con lezioni speciali, durante le quali prepariamo il pane da pasta madre (oltre a muffin inglesi e pizza) e lo cuociamo nel nostro forno a legna. Si tratta di un processo affascinante, il cui risultato è un pane delizioso, altamente digeribile, reso ancor più buono da una pizza condivisa a metà della giornata. 

Grazie a Grace, Christopher e alla piccola Flo per aver condiviso con noi una piacevole lezione e le loro fotografie!